Vinterkyla

Hej

I morse var det -27 grader kallt.
Perry tyckte nog att det var i kallaste laget för han skyndade sig att kissa och bajsa.
På vägen hem gick han jättefint utan att nosa i snön.
Hundar gillar inte kyla, tror jag.
Nu väntar han på sin frukost.
Jag tog en bild på honom nyss.

Fotvård

Perry har fått  sina klor klippta och tassarna insmorda med tassalva. Det är viktigt att smörja tassarna när det är kallt uta.
Perry lägger sig på rygg framför mig så att jag kan ta hans tass när han ser att jag tar fram salvburken. Sedan ligger han lugnt medan jag masserar in salvan.
Han ligger också helt passiv när han får sina klor klippta. Man ser att svansen ligger alldeles rak och stilla.

Löptikar?

Jag berättade ju att jag blev arg på Perry när han gjorde utfall mot en hund. I förrgår mötte vi två små hundar som gick med sin matte. Jag och Perry gick in på en sidostig i parken. Jag lät Perry sitta där medan småhundarna skulle passera på gångvägen. Men... Perry blev så ivrig och drog iväg mot dem och jag efter..
Han drog så hårt och underlaget var så halt att han helt enkelt drog mig som en släde en bit innan jag fick stopp på honom.
Troligen var någon av hundarna i löpen eftersom det blev så våldsamt.
Så, nu får han gå med nosgrimman på igen.

Efter den händelsen har allt fungerat bra. Vi har inte mött några tikar och det har blåst så kallt att hundar och hundägare vill inte vara ute mer än nödvändigt.

En hundpromenad.

Hej
I förmiddags var jag och Perry ute på vår vanliga förmiddagspromenad. På gångvägen bakom lekparken mötte vi en hund som var något mindre än Perry. Det gick inte så bra för Perry drog iväg mot hunden i full fart och med mig efter. Jag drog jättehårt i kopplet och blev riktigt arg på Perry. Den lilla hunden gick åt sidan och försvann in i parken.
Sen gick Perry jättefint. Vi mötte en hund till som satt på andra sidan gatan. Den brydde han sig inte om ett dugg.
På gågatan fanns en stor grå hund. Perry gnällde som om han ville träffa hunden, men lydde mig och låg till och med "plats" en stund på gågatan.
Vi ska öva Perry att möta hundar utan att bry sig och att jag kan prata med folk på gatan utan att Perry hoppar och drar.
Jag kommer att berätta här hur det går.
Hej så länge

Med Lovisa och matte i hagen

Hej!

Idag har vi varit i hagen i Gullängen och Perry har fått hoppa och lekt med sin nya leksak. Lovisa kastade leksaken och Perry fick springa efter den.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0